Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Mihriban Akılda’nın Çiğköftesi

Mihriban Akılda’nın Çiğköftesi

Mihriban Akılda’nın Çiğköftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi çiğköftelik esmer bulguraktardan sarih alınacak
  • 4 domates evvelden buzluğa atılırsa netice daha hoş olur
  • 2 kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu çiğköfte baharatıaktarda hazırlatın
  • 2 yemek kaşığı isot biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • Zeytin yağı
  • Hazır baharat yoksa birer tatlı kaşığı kimyon.yenibahar.kırmızı tatlı toz biber.pulbiber
  • Bir çay kaşığı karabiber

Mihriban Akılda’nın Çiğköftesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanları ve sarımsakları rondodan geçirin ve suyunu sıkıp posasını çiğköfte tepsisine alın.
  2. Domatesleri buzluktan çıkarıp kullanacaksanız buzu çözülünce evvel elinizle suyunu sıkın ve posasını rondodan geçirin.
  3. Tepsiye alın.
  4. Salça ve baharatları da ilave edin.
  5. Bulguruda kattıktan sonra yoğurmaya başlayın.
  6. Yumuşamaya başladıktan sonra ham köfteniz hala kuruysa bir domates ve bir yemek kaşığı domates salçasını robottan geçin ve çiğkofteye ilave edin.
  7. Tekerrür yoğurmaya devam edin. Ham köfteniz kuru değilse ekstra bunu yapmanıza gerek yok.
  8. Tamamen yumuşayan çiğköfteye yarım çay kadehi zeytin yağı ve nar ekşisi ilave edin tekerrür yoğurun.
  9. İnce kıyılmış  maydanozuda katın ve elinizi yağlayıp sıkın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır