Azıcık tuz ilave ederek üzerini geçecek biçimde su koyarak yumuşayana kadar haşlayalım.
Köfte leğenine ince bulguru alarak pişen patatesin suyunun yarısıyla bulgurumuzu ıslayalım. Bu noktada dikkat faktörüz gereken çok nemlenmemek patateslerde girince ekstra ıslanacak zira
Patatesimizi süzerek blendırla sürükleyerek pürüzsüz hale getirelim ve köfteye dolaştırarak karıştıralım.
Soğanları rondodan geçerek püre haline getirelim. Vakit sonunda baharatları ve salçasını ilave ederek azıcık yoğuralım.
Soğanı nar ekşisini de ilave ederek iyice yoğuralım.
Vakit sonunda zeytinyağı ve cevizini de ilave ederek az daha yoğuralım.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. Bekledikçe daha lezzetli oluyor 1 gün evvelden de yapabilirsiniz afiyet olsun.