Mercimekler tencereye alınıp yıkanır , üzerine 5 su kadehi su ilave edilip pişirilir.
Soğanlar ince ince doğranıp akışkan yağda kavrulur ocaktan indirmeden 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edilip karıştırılır.
Bulgur yoğurma kabına alınır. Üzerine iyice yumuşamış mercimek ilave edilip karıştırılır.
Azıcık bekletilir , sonra içine 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ince doğranmış sarımsak, baharatlar ve tuz salçanız tuzlu ise tadına bakıp öyle tuz koyunilave edip yoğurun.
Sonra kavurduğunuz yağlı soğanı ilave edip yoğurun en son doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Sonra elinizle sıkıp tabaklara alın. Yanında turşu söğüş domates salatalık ve yeşil salata şehir servis yapın. Afiyet olsun