3 su kadehi sıcak sugerekirse yoğurma sırasında azıcık daha ilave edebilirsiniz
2 adet kuru soğan
1 çay kadehinden azıcık az zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 adet taze soğan
1 demet maydanoz
Damak tadınıza göre tuz, pulbiber, kimyon, karabiber
Mercimekli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Mercimekleri yıkayalım ve uygun bir tencerede suyunu ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Suyunu çekince bulguru ilave edip karıştıralım.
Tencerenin ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlenmeye vazgeçelim.
Ayrı bir tavada minik minik dogradığımız soğanları zeytinyağı ile kavuralım.
Soğanlar pembeleşince salçayı ilave edip 1 dk daha kavuralım ve ocaktan alalım.
Mercimekli bulgurlu harca, salçalı harcı ve baharatları ilave edelim ve evvel kaşıkla sonra elimizle karıştırıp yoğuralım.
Doğradığımız maydanoz ve taze soğanları da ilave edelim ve azıcık daha yoğurarak tüm malzemeleri karıştıralım.
Hazırladığımız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp biçim verip salata, yeşillik eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun. İnstagram sayfama beklerim: mutfak_sesi