Öncelikle mercimekleri yıkayalım ve tencereye alalım üzerine suyunu ve tuzunu ekleyelim ve pişmesi için ocağa alalım. Kaynamaya başladığında ara ara karıştırarak suyunu sürükleyene kadar pişirelim.
Mercimeğimiz piştikten sonra üzerine ince bulguru ilave edip karıştıralım. Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım en az 30-40 dakika dinlendirelim.
Ayrı bir tavaya akışkan yağını alalım yemeklik doğradığımız soğanı da ilave edip rengi dönene kadar kavuralım. Daha sonra salçasına ilave edelim 2-3 dakika daha kavurup baharatlarını ilave edip ocağın altını kapatalım.
Dinlenmiş mercimegi uygun bir kaba alalım 5-10 dakika kadar yoğuralım. Salçalı sosu ve limonu ilave edip azıcık daha yoğuralım.
Son olarak doğradığımız yeşillikleri de ekleyelim ve son bi kez daha yoguralım. Hazır olan köftemizi dilediğiniz biçimde servis edebilirsiniz.