1 su bardağı kırmızı mercimek ve 3 su bardağı sıcak su tencereye konur.
Mercimekler pişine ve hafif su kalıncaya kadar pişirilir.
Pişen mercimeğin üstüne 1. 5 su bardağı ince bulgur eklenir ve bulguru şişmesi için tencerenin kapağı kapatılır.
Soğanlar ince ince doğranır ve yarımçay bardağı yağda kavrulur.
Kavurulan soğanlara salça eklenir ve biraz daha kavurulur. Daha sonra ocağın altı kapatılır, tuz ve diğer baharatlar damak tadına göre eklenir.
Mercimekli bulgur karışımı, limon suyu ve kavurduğumuz soğan yoğurma kabına alınır ve yoğurulur. Maydanozlar da eklenerek karışıma karışması sağlanır. (mevsime göre yeşil soğan da konulabilir).Elde çiğköfte gibi şekil verdikten sonra tüketime hazırdır.Afiyet olsun.