Öncelikle mercimekleri yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım, 3 su bardağı su ilave edelim ve kabarmaya bırakalım. İyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Suyunu çekince ocağı kapatıp içine bulguru koyalım. 30 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak bekletelim.
O sırada bir tavaya ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavuralım, içine salça ilave edil 1-2 dakika daha kavurarak ocaktan alalım.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğanı ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatları ekleyip tekrar yoğuralım.
Son olarak ince kıyılmış maydanozu koyalım ve malzemelerin güzelce karışmasını sağlayalım.
Köftelere şekil verilerek, marul yaprakları üzerine dizelim.