Yarım yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salçası
1 er tatlı kaşığı silme pulbiber, karabiber, kırmızı toz biber, tuz
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Mercimeğimizi yıkayıp tencereye alalım yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alıp ince bulguru koyup karıştırıp yarım saat kadar bekletiyoruz.
Uygun bir kaba veya tepsiye alıp ince doğranmış yeşil soğanı üzerine koyup salçalarımızı yağımızla kavuruyoruz.
Üzerine döküp iyice karıştırıyoruz bulgurla salçayı iyice yediriyoruz.
İnce doğranmış maydanozu ve baharatları da koyup iyice yoğuruyoruz ve şekillendirip marul döşedigimiz tepsiye mısralıyoruz limon ve nar ekşisi eşliğinde servis ediyoruz