Mercimeği su ile haşlıyoruz. Haşlanmış mercimek bulgura dökülür ve ağzı kapatılarak azıcık bekletilir.
Kuru soğan bir tavaya yemeklik doğranır. yarım çay kadehi zeytinyağı ilave edilir kavrulur.
Üzerine biber ve domates salçaları ilave edilir. karabiber, pulbiber ilave edilir.
Yarım çay kadehi sıcak su da ilave edilip tavada karıştırılarak azıcık kaynatılır. Bu karışımda şişen bulgurun üzerine dökülür ve ağzı kapatılır.
Maydanoz ve taze soğan ufak ufak doğranır. bulgur yoğurulur. Tuzu hakimiyet edilerek isteğe göre atılır.
Maydanoz ve taze soğan da ilave edilir ve elde bunalarak marulların üzerine dizilir.İster marulla isterseniz yanında ekşili marullu salatala ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.