1’er çay kaşığı karabiber, kuru reyhan, kuru kekik, kuru nane
Yeteri kadar tuz
Maydanoz
Yeşil soğan
Limon
Nar ekşisi
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Kırmızı mercimek ve atadığımız patatesi tencereye alıp takribî 3 su kadehi su koyuyoruz ve haşlanmalarını bekliyoruz.
Haşlandıktan sonra altını kapatıp 2 su kadehi ince bulguru ekliyoruz ve kapağını kapatarak demlenmesini bekliyoruz, bulgurun şişmesini bekliyoruz.
Bu arada ayrı bir tencerede atanmış ve ince ince doğranmış soğanları yağ ile kavuruyoruz.
Onlar kavrulduktan sonra salça ve baharatlarına ilave ediyoruz.
İyice özleştikten sonra hazırladığımız salçalı harcı demlendirdiğimiz mercimekli bulgurun içine döküyoruz. İyice elimizle yoğura yoğura karıştırıyoruz.
Bu arada limon, tuz, nar ekşisi ilave ederek istediğimiz gibi damağımıza göre tatlandırıyoruz. Bütün malzeme özleştikten sonra ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ilave edip elimizle biçim veriyoruz. Afiyet olsunn