Mercimeği yıkayın ve uygun bir tencereye alarak üzerine 3, 5 su kadehi su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Hafif sulu kalacak.
Ocağın altını kapatıp bulguru içine ilave ediyoruz. Yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletiyoruz.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan akışkan yağda hafif pembeleşene kadar kavuruyorız. İçine salçaları ilave 2-3 dakika daha kavrularak ocaktan alıyoruz.
Yarım saat dinlenen mercimeklere kavurduğumuz salçalı soğan ekliyoruz. el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde hoşça yoğuruyoruz.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek tekerrür yoğuruyoruz.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave ediyoruz.
Malzemelerin hoşça karışması sağlıyoruz. dilediğiniz biçimli kapları kullanabilir yada yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
Köftelere biçim verilerek marul üzerine dizilir. Turp ve limon eşliğini harcanır.