Mercimeği 3-4 su kadehi kadar su ilave ederek düdüklü tencereye koyun ve 5-7 dakika kadar pişirin -mercimek erimiş olsun
Altını kapatıp bulguru ilave edin ve kapağını kapatın.
Bulgur suyu sürüklemesini beklerken bir büyük baş soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya alın.
Tavada soğanı öldürdükten sonra salçaları ve baharatları ilave edin 2 dakika kavurun ve altını kapatın.
Maydanozu ince ince kıyın.
Bulguru bir yoğurma kabına alın.
Salçalı soğanlı sosu da ilave edin ve yoğurdun.
En son maydanozu ilave edin.
Köfteleri ham köfteden büyük elinizle sıkıp tabaklara hisse edin. Afiyet olsun Not : Yağını ve baharatlarını iyi ayarlayın ara ara tadına bakın özelliklere bulgur çok yağı sürükler ayarını anlarsınız zati. .