Öncelikle bir tencereye 3 su kadehi suyumuzu koyup kaynamaya vazgeçiyoruz.
Suyumuzu koyduktan sonra 1 su kadehi mercimeği de bol su ile deviriyoruz.
Yıkadıktan sonra kaynayan suyun içine mercimeğimizi ilave edip pişmeye vazgeçiyoruz.
Mercimeğimizi pişmeye vazgeçince bir adet soğanı ince ince doğrayıp ayrı bir tavada zeytinyağında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Ve üzerine domates ve biber salçalarını koyup baharatlar ve tuzu da ilave ettikten sonra birkaç dakika daha çevirip altını kapatıyoruz.
Mercimek piştikten sonra tencerenin içine ince bulguru da ilave edip ocaktan alıyoruz kapağını kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz. Bu sırada bulgur da suyunu sürükleyip yumuşayacak
Bu sırada biz de maydanoz ve yeşil soğanımızı doğrayalım.
En son mercimek ve bulguru yoğurabileceğimiz bir kaba alıp üzerine salçalı karışımı ilave edip tamamen özleşene kadar yoğuralım.
Ardından maydanoz ve soğanı da ilave edip dilerseniz limon da sıkın.
Sonra ham köfte sıkar gibi tek elle sıkarak servis edin. AFİYET OLSUN