Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi kırmızı mercimek
  • 1, 5 su kadehi ince bulgur
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 6-7 adet taze soğan isteğe göre ölçü artırılabilir ve az eksiltilebilir
  • 5 dal dereotu
  • 5 dal taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber isteğe göre acı da atılabilir
  • 1 adet limon
  • Marul
  • Nar ekşisi

Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bir kapta mercimekler hoşça birkaç kere yıkanır arınılır ve süzülür.
  2. Mercimekleri geniş bir tencereye aldıktan sonra üzerini azıcık geçecek kadar soğuk su ilavesi yapılır.
  3. Tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte hakimiyetli bir biçimde suyunu sürükleyene kadar pişirilir.
  4. Mercimekler pişerken de kuru soğan küp biçiminde ufak ufak doğranır.
  5. Tavaya akışkan yağ ve soğan konularak az pembeleşinceye kadar ocakta kavrulur.
  6. Üzerine salçalar ilave edilerek karıştırılır.
  7. Karışan soğan ve salçaların üzerine tuz, karabiber, kimyon, toz biber veya pul biber ilave edilerek karıştırılır.
  8. Hazırlanan salçalı karışım soğumaya vazgeçilir.
  9. Bu sırada da hazır olan mercimeklerin üzerine bulgur ilave edilir ve iyice birbirine karıştırılır.
  10. Tencerenin ağzı kapalı bir biçimde 10 dakika demlenmeye vazgeçilir ki iyice bulgurlar şişsin.
  11. Şayet çok kuru olursa kıvama göre sıcak su ilavesi de yapılabilir.
  12. Yeşil soğanlar, ırmak otu, taze nane ve maydanoz ufak ufak doğranır. Doğranan yeşilliklerin hepsi bir kaba alınır.
  13. Hazırlanan ve soğuyan köfte harcı, salça harcı ve yeşilliklerin hepsi bir tencerede hoşça karıştırılır.
  14. Kıvama göre yoğururken sıcak su katılabilir isteğe göre.
  15. Eller yıkanır ve avuç içinize yuvarlak bir top örneği alarak bunalarak köfte biçimi verilir.
  16. Tutkuya göre marul ve limon dilimleriyle veya nar ekşisi ile de servis edilebilir.
    Herkese afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın