Mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak üzerini 3 su kadehi su ilave edilir kaynayınca ocaktan alınır suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan akışkan yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur içine salça ilave 1 2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır kavurduğumuz salçalı soğan ilave edilir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde hoşça yoğurulur.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek tekerrür yoğrulur don olarak ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
Malzemelerin hoşça karışması sağlanır köfte harcı azıcık soğuduktan sonra tam malzemeler el ile yoğrularak biçim verilerek servis edilir. Afiyet olsun