2 yemek kaşığı salça biber ve domates salçası karmaşık kullanabilirsiniz
3 su kadehi su gerekirse yoğurma düzeyinde azıcık daha ilave edilebilir
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak üzerini 3 su kadehi su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan akışkan yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur. İçine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere kavurduğumuz salçalı soğan ilave edilir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde hoşça yoğurulur.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek tekerrür yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin hoşça karışması sağlanır
Köfte harcı azıcık soğuduktan sonra tam malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Köftelere biçim verilerek marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.