Mercimekler tencereye alınarak üzerine 4 su kadehi su ilave edilir ve suyunu sürüklemesi için ocağa alınır bu evrede tencerenin ağzını kapatmayın köpürme yapmasın.
Mercimekler suyunu sürükleyip yumuşadıktan sonra altı kapatılarak bulgur ilave edilir tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika bekletilir.
Ayrı bir tavaya akışkan yağ alınır içine ince doğranmış soğanlar ilave edilir azıcık kavurduktan sonra içine salça ilave edilir.
Salçayı da azıcık kavurduktan sonra altı kapatılır ve soğumaya vazgeçilir.
Soğuduktan sonra köfte harcımıza ilave edilerek iyice yoğurulur.
Baharatlar ilave edilir azıcık daha yoğurduktan sonra ince doğranmış maydanoz ve taze soğan ilave edilir.
Yarım limon bunalır ve biçim verilerek servis edilir. Afiyet olsun.