Öncelikle mercimeği yıkayıp 3 su kadehi su ile pişiriyoruz.
Mercimek pişince ocağın altını kapatıp ince bulguru üzerine ilave edip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp yarım saat bulgurun şişmesini bekliyoruz.
Bu sırada soğanımızı doğrayıp tavada pembeleşene kadar çeviriyoruz.
Soğanlar pembeleşince salçalarımızı da ilave edip 5 dk daha karıştırıp altını kapatıp soğumaya vazgeçiyoruz.
Yeşilliklerimizi de ince ince doğrayıp hazır hale getiriyoruz.
Bulgurumuz da şişince tenceredeki mercimek ve bulguru köfteyi yoğuracağımız kaba boşaltıp üzerine salçalı sosu döküyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz
Tuzunu ve baharatlarını ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz
Yeşillikleri de ilave edip son defa karıştırıp şekillendiriyoruz. İsteğe bağlı limon sıkarak harcıyoruz. AFİYET OLSUN