Mercimekleri yıkayıp su ile beraber tencereye alıp, haşlıyoruz
İyice pişip suyunu çekince ocağı kapatıp, bulguru ilave edip, kapağını kapatıyoruz. Takribî yarım saat dinlendiriyoruz.
Bu arada ayrı bir tavaya soğanları ufak ufak doğrayıp, zeytinyağı ile hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
İçine salçaları ilave edip karıştırıp 1-2 dk kavurup ocağı kapatıyoruz. Dinlenmiş olan mercimeklere ilave edip, karıştırıyoruz.
Kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edip, elimizi yakmayacak ısıya gelince hoşça yoğuruyoruz.
Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avucumuzun içinde sıkıp, biçim veriyoruz. Servis tabağına alıp, afiyetle yiyoruz. Biçim verirken arada elimizi hafif nemlendirirsek daha rahat biçim verebiliriz AFİYET OLSUN