Mercimekler yıkanır ardından bir tencereye 2 su kadehi su ilave edilerek mercimekler kaynamaya vazgeçilir.
Öbür tarafta soğanlar küp küp doğranır tavaya yağ ilave edilerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar kavrulunca üzerine salçada ilave edilerek azıcık daha çevrilir ardından ocağın altı kapatılır.
Bu sırada mercimeklerde olmuştur yarım saatlik bi kaynama sürecinden sonra.
Mercimeğin üzerine bulgurumuzda dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır belirtilerin şişmesi beklenir 20 dakika kadar bir zaman.
Daha sonra kapak açılır ve üzerine baharatlar tuz ilave edilir yoğurulur azıcık.
Ardından kavurduğumuz soğanlar ilave edilerek hoşça yoğurulur. En son maydanoz da ilave edilerek karıştırılıp biçim verilir tabaklara servis yapılır afiyet olsun.