Mercimeğimizi yıkayıp süzerek bi tencereye alıyoruz üzerine 4 sıcak su kadehi su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Suyunu sürüklemeye yakın bulgurumuzu ilave ederek 1-2 dk harmanlıyoruz kapağını kapatarak demlenmeye vazgeçiyoruz. Arada bir karıştıralım ki sertleşmesin
Demlendikten sonra soğumadan 2 yemek kaşığı salçayı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp ilave ederek harmanlıyoruz iyice yediriyoruz.
Ayrı bir tencere de soğanlarımızı salata soğanı gibi ince ince doğrayarak kalan zeytinyağını dökerek iyice kızarana kadar kavuruyoruz.
Pul biberi ve tuzumuzu da içerisine katıyoruz. damak tadınıza gçre ayarlayabilirsiniz
Bulgur karışımımıza döküyoruz.
Maydanozlarımızı ve nar ekşimizi ilave ediyoruz İyice yoğuruyoruz.
Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çiğköfte gibi sıkıyoruz. Afiyet Olsun