1 er çay kaşığı kimyon kırmızı tatlı toz biber karabiber pulbiber
Tuz
1 tutam maydanoz
Yeşil soğan
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle mercimekler yıkanır ve tencereye alınır. 2 su kadehi sıcak su ilave edilir ağzı kapalı bir biçimde orta ateşte haşlanır.
Bu arada soğanlar ince ince doğranıp yarım çay kadehinden azıcık fazla akışkan yağ ile kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar ağzı kapalı bir biçimde kavrulur.
Mercimekler suyunu çekince 2 su kadehi sıcak su daha ilave edilir Başka Bir Deyişle toplamda 4 su kadehi sıcak su olacak ve karıştırılıp ocağın altı kısılır ve bu biçimde suyunu tamamen çekinceye kadar pişer.
Suyunu çekince 2 su kadehi ince bulgur ilave edilir. Karıştırılıp kapağı kapalı biçimde 5. Dakika dinlendirilir. Bu arada pembeleşen soğanlara salça ilave edilir bir ölçü daha kavrulur.
Dinlenen mercimekler geniş bir kaba alınır. Salça ve soğan sosu dökülür. Baharatlar ilave edilir ve karıştırılır. Ardından zeytinyağı ve bir limonun suyu da ilave edilip elimizle tekerrür karıştırılır.
İnce doğranmış maydanoz ve yeşil doğanda ilave ettikten sonra biçim vererek servis yapılır. Bütün miktar verdim canlar kesinlikle kaydolun ve deneyin. Afiyet olsun