İlk olarak bir tencereye 2 su kadehi mercimek köftesini alıyoruz. Bir hoş yıkadıktan sonra üzerine 4 su kadehi su ilave ediyoruz ve pişmeye vazgeçiyoruz.
Piştikten suyunu bir hoş sürükledikten sonra, içerisine 1 su kadehi düğü ilave ediyoruz, şayet kıvam cıvık olursa düğü azıcık daha fazla atabiliriz.
Daha sonra, 15 dakika dinlendiriyoruz sonra bir tavaya yağımızı koyuyoruz, soğanları doğrayıp, kavurmaya vazgeçiyoruz kavrulunca üzerine salçasını ve baharatı ilave ediyoruz.
Bir hoş kavrulduktan sonra, tenceredeki dinlenen mercimeğimizi bir tepsiye döküp, üzerine kavurduğumuz soğanı koyup, bir hoş yoğuruyoruz.
Daha sonra üzerine isteğe bağlı maydanozumuzu doğrayıp, ilave ediyoruz. Daha sonra eldiven takıp biçim veriyoruz. Afiyet olsun