2 yemek kaşığı salça Biber ve domates salçası karmaşık kullanabilirsiniz
3 su kadehi su Gerekirse yoğurma evresinde azıcık daha ilave edilebilir
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Mercimek köftesi tarifine öncelikle mercimekleri hoşça yıkayalım yıkandıktan sonra boş bir tencereye 3 su kadehi suyu aktarın.
İyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu çekince bulguru da içerisine aktararak kapağını kapatıp yarım saat bekleyin.
Ayrı bir tavaya akışkan yağ ince kıydığınız soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından salçayı ilave ederek 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
Mercimekleri yarım saat dinlendirdikten sonra soğan ve salçalı karışımı ilave ediyoruz. El yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde hoşça yoğurmaya başlayalım.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave ediyoruz malzemeleri hoşça karıştırıyoruz.
Köfte harcınız soğuduktan sonra tüm malzemeler ile beraber iyice yoğurulur. İyi bir kıvam elde ettiğinde yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak biçim verilir. İsteğe bağlı her türlü biçim verilebilir.
Köftelerinizi marul ve kıvırcık ile servis edebilirsiniz. Üzerine limon nar ekşisi de sıkmanızı da öneririz. Afiyet olsun….