Mercimekler hoşça yıkanıp tencereye alınır. Üzerini 2 parmak geçecek biçimde su konur. Tuz ilave edilir ve iyice pişene kadar kaynatılır. Ocağın altı kapatılır.
Köftelik bulgur ilave edilir karıştırılır. Soğan ve biberler küp küp ve çok ufak doğranır. Tavaya akışkan yağ ilave edip, sırasıyla soğan ve biberler kavrulur. Salça ilave edilir. Nane, pulbiber, karabiber, ve tuz ilave edilir. İyice kaynayınca ocak kapatılır.
Tavada kavrulan malzemeler mercimek olan tencereye dökülür.
İçine limon bunalır. Maydanozlar ufak ufak kıyılarak ilave edilir. İyice karıştırılır.
Eline ceviz büyüklüğünde karışımdan alıp bir parmak uzunluğunda bunalır. Marul içine koyup, afiyetle yenilir. ☺️