Mercimeği tencereye alıp, üzerine suyu ilave ediyoruz ve ocağa vazgeçiyoruz. Kaynamaya çok az suyu kalınca ocaktan alıyoruz ve üzerine ince bulguru ilave edip, kapağını kapatıyoruz. 25-30 dakika dinlenmeye vazgeçiyoruz.
Bu sırada tavaya akışkan yağı alıp küp küp doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Az kavuruyoruz. Rengi hafif dönene kadar ve salça ilave ediyoruz. Siz isterseniz yarı yarıya domates salçasıyla biber salçasını karıştırıp koyabilirsiniz. Ben yalnızca biber salçası seçim ettim. Böyle daha iyi oluyor.
Azıcık da salçayla kavurup, alıyoruz ocaktan. ve mercimek bulgur karışımına soğan salça karışımını ilave edip, baharatlarını tuzunu ilave edip, yoğuruyoruz.
Hoşça yoğurduktan sonra en son maydanoz ve nar ekşisini ilave edip, azıcık daha yoğuruyoruz. Elimizle biçim verip, diziyoruz. Bir gün bekletip, servis edince daha nefis oluyor. Afiyet olsun.