2 yemek kaşığı domates salçası Tercihen 1 yemek kaşığını biber salçası kullanılabilir
1 su kadehi su
Mercimek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak mercimeklerimizi yıkayıp uygun bir tencerede 5 su kadehi su ile haşlıyoruz.
İyice haşlanan mercimeklerimize ince bulguru ilave edip kapağını kapatıyoruz 15-20 dk kadar dinlenmeye vazgeçiyoruz ki bulgur içinde şişsin. hakimiyetli yapın çeşidine göre değiştiği için tezde sürükleyebilir bulgur
Mercimeği dinlenmeye vazgeçmişken o arada sosumuzu hazırlıyoruz.
Zeytinyağını uygun bir tavaya ilave ediyoruz. Azıcık kızdıktan sonra soğanımızı ilave edip 3-4 dakika kavuruyoruz.
Daha sonra salçamızı ilave edip kavuruyoruz. Daha sonra suyuda ilave edip, sosun yoğunlaşmasını bekliyoruz yoğunlaşınca altını kapatıyoruz.
Daha sonra yeşilliklerimizi başka bir deyişle taze soğanımızı ve maydanozumuzu doğruyoruz ve kenara alıyoruz.
Mercimeklerimizin bulguru şiştikten sonra ilk olarak sosu ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yeşillikler ve baharatlarıda ilave edip tamamen karıştırıyoruz.