2 su kadehi mercimeği tançereye yada düdüklü tencereye alalım üzerine 4 şu kadehi şu ilave edelim.
Kaynamaya başlayınca düdüklü tencereyi kapatıp fışlama sesini duyunce 5 dk sonra kapatalım havası kendisi insin.
Bu arada soğanı küp küp doğrayıp salçayı kavuralım püf nokta olarak baharatı salça yı azıcık kavurduktan hemen sonra açın ki onlarda kavrulsun daha lezzetli oluyor.
Düdüklünün havası geçince açalım pişmediyse ağzı sarih isterseniz kaplı azıcık daha kaynatın.
Sonra 1 şu kadehi ince bulguru koyun.
Sulu ise şayet mercimek korkmayın azıcık daha ince bulgur ilave edin ve kapağı kapatın suyuna sürükleyecektir.
Kavrulan soğanı da bulgura katıp soğumasını bekleyin.
Maydonozu kıyın soğuduktan sonda katip karıştırın.
1 limonu sıkın isteğe bağlı nar eksisi koyun afiyet olsun.