Malatya Usulü Etsiz Çiğköfte Bundan Daha Kolayı Yok
Tarifin Öyküsü
Malatya Usulü Etsiz Çiğköfte Bundan Daha Kolayı Yok Tarifi İçin Malzemeler
4 su kadehinden 2 parmak yetersiz esmer ince köftelik bulgur
4 adet orta boy soğan
5 adet minik boy haşlanmış patates
5-6 diş sarımsak
1,5 su kadehi yoğurt
Yarım çay kadehi akışkan yağı yada zeytinyağı
Göz kararı tuz 2 tatlı kaşığı dolusu tuz kullandım
Yarım çay kadehi nar ekşisi
1 yemek kaşığı dolusu sirke
3 yemek kaşığı dolusu limonun suyu
4 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı dolusu isot
2 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı dolusu pul biber
1 tatlı kaşığı yeditürlü
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Malatya Usulü Etsiz Çiğköfte Bundan Daha Kolayı Yok Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle mutfak robotuna soğanı, patatesi, yoğurdu, sarımsağı, akışkan yağını, nar ekşisini, limon suyu ve sirkeyi koyup bi hoş püre haline gelene kadar robottan geçirelim.
Püre haline gelen harcı derin bir kaba boşaltıp üzerine bulguru ilave edip kaşıkla bi hoş bulgurun kuru yer kalmayan kadar karıştıralım.
Dinlendirilmiş iyice yumuşayan bulguru geniş bir kaba boşaltıp domates ve biber salçasını isot ve baharatları koyup bir hoş 15 dakika yoğurup elimizle sıkıp biçim verelim.
Servis tabağına dizip yanında ayran ve istediğiniz yeşillikle afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.İşte bu kadar vee tadına doyulmaz çiğköfteniz yemeye hazır