Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,75
  • ALTIN
    %0,45
  • BIST
    %0,04
Malatya Usulü Cevizli Etsiz Çiğköfte Tarifi (Mutlaka Deneyin)

Malatya Usulü Cevizli Etsiz Çiğköfte Tarifi (Mutlaka Deneyin)

Malatya Usulü Cevizli Etsiz Çiğköfte Tarifi Kesinlikle Deneyin İçin Malzemeler

  • 500 gram köftelik simit bulgur olasıysa esmer bulgur kullanın
  • 1 adet büyük soğanrendelenmiş suyu bunalmış
  • 1 su kadehi toz haline yakın parçalanmış ceviz içi, badem tozu yada fındık tozuda olabilir
  • Yarım yemek kaşığı tuz, salçanın ve bulyonun tuz oranını düşünerek göz kararı ilave edin
  • Bulguru yumuşatacak kadar kaynamış sıcak su, birden hepsini dökmeyin ara ara yoğurarak suyu yavaş yavaş kontröllü bi biçimde ilave edin bulgurup yumuşak olup olmadığına bakın şayet hali hazırda diriyse azıcık daha ilave edin. aşırıda ilave etmeyin zira en son evrede bulyonlu su ilave edilecek,
  • Sonradan bulgur karışımına ilave edilecek.Püf noktası; çiğkögtenin daha iyi koyu renk alması için esmer bulguru seçim edin ve isotu sıcak suya ilave edin ki rengi suya dağıldımı çiğköfte daha hoş renk alır.
  • 4 yemek kaşığı isot1 su kadehi sıcak su ilave edip bekletin
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 su kadehi akışkan yağı yada zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Kişniş ve muskat varsa 1 çay kaşığı ilave edin yoksa koşul değil
  • Yarım çay kadehi nar ekşisi
  • 1 adet et bulyonu yada et bulyon tozunu bir su kadehi kaynar suda eritilecek
  • Şayet fazla çiğköfte kalırsa buzluğa atacaksanız limon ve nar ekşisi ilave etmeyin.zira limon ve nar ekşisi buzlukta bekletilen çiğköftenin tadınI bozuyor.çıkarıp harcayacağınız zaman isteğe göre koyup yoğurup elle şekillendirerek servis edebilirsiniz..

Malatya Usulü Cevizli Etsiz Çiğköfte Tarifi Kesinlikle Deneyin Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosundan başlayalım.
  2. Bir kaba 4-5 yemek kaşığı dolusu isot üzerine 1, 5 su kadehi kaynar sıcak su ilave edip kaşıkla karıştırıp suya yedirip soğumasını bekleyelim.
  3. Ardından salçaları, ketçabı, akışkan yağını ve baharat malzemelerini ilave edip bi kenarda bekletelim.
  4. Öteki yandan bir yoğurma kabına karıştırıp bulguru, cevizi, rendelenmiş suyu bunalmış kuru soğanı ilave edip bi harmanlayalım.
  5. Sonra azar azar kaynar sıcak su ilave ederek yoğurmaya başlayalım arada bi sıcak su ilave edelim.
  6. Bulgur yumuşak kıvam alana kadar yoğuralım. İyice kıvama gelmiş cevizli bulgur karışımına sos karışımını yoğurma kabının boş kenarına döküp azar azar bulgura yedirerek avucumuzun alt kısmıyla bilek gücüyle iyice ezerek yoğuralım.
  7. Birbirine özleşen çiğköfte karışımına en son bulyonlu kaynar suyu ilave edip yoğuralım.
  8. Macun kıvamına gelen çiğköfteye isteğe göre limonu sıkıp elimizle sıkıp biçim vererek yanında istediğiniz yeşilliklerle nar ekşisi ve limonla afiyetle harcayabilirsiniz şimdiden sınayacaklara kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Sınayanlardan yorum ve resim bekliyorum

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın