Lokum Kıvamında Antep Yağlı Köftem Tarifi İçin Malzemeler
5 yada 6 avuç simit Çiğköftelik bulgur
2 tane orta boy kurusoğan Ufak doğranmış
5 diş sarımsak Ufak doğranmış
2 yemek kaşığı biber salçası
1 kaşık salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
6 tane domates Rendelenmiş
1 su kadehi akışkan yağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Lokum Kıvamında Antep Yağlı Köftem Tarifi Yapılışı
Bir yoğurma leğenine yağ domates rendesi ,maydanoz hariç kalan malzemeleri koyup harmanlıyoruz.
Daha sonra azar azar domates rendesini ilave edip yoğuruyoruz.
Pamuk gibi olana kadar yoğurmaya devam ediyoruz ve en son akışkan yağımızı bir tavada dargınlaşana kadar ısıtıp bir çay kaşığı pul biberi serpip köftemizin üzerine evvel maydanozu ve üzerine agresif yağımızı dolaştırıyoruz.
İyice yağımızlada birlikte yoğurup istenilen biçimde sıkıp servis ediyoruz