2,5 cup 250 ml kısırlık bulgur esmer banal karışık
1 cup 250 ml sıcak su Bulguru nemlendirmek için
3 orta domates
1 orta soğan
2 diş sarımsak
4 tepeleme yemek kaşığı domates salçası Hazır
1 çay kadehi zeytinyağı
Yarım çay kadehi nar ekşisi
4 yemek kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
Lokum Ham Köfte Çok Kolay Tarifi Yapılışı
Öncelikle bulguru yoğurma kabına alıp üzerine 1 cup sıcak su döküp üzerini kapatıp suyu sürüklemesini bekleyelim.
Öteki yandan domates soğan sarımsağı ceddip robot a alalım püre kıvamına gelinceye kadar çekelim.
Sonra salçayı ve isot u da ilave edip 1 dk daha çekelim .
Suyunu sürükleyen bulgura ilave edip baharatları da ilave edelim ve hoşça yoğuralım. 5 dk yeterli.
Sonra nar ekşisini ilave edip 1 dk daha yoğuralım ve en son zeytinyağını ilave edip 1 dk daha yoğuralım ve ham köftemiz hazır buzdolabında dinlendirelim ve servis edelim afiyet şifa olsun