Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,00
Lokum Çiğköfte (Patatesli )

Lokum Çiğköfte (Patatesli )

Lokum Çiğköfte (Patatesli ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 -2 adet patates
  • Haşlamak için su
  • 1,5 su bardağı ince esmer bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanan patatesin suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su (bulgur miktarına göre arttırılabilir)
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber, kimyon(dilediğiniz miktarda)
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limonun suyu

Lokum Çiğköfte (Patatesli ) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri doğrayın ve tencereye koyup haşlayın.
  2. Haşlanan patatesleri blender yardımıyla püre haline getirin. Bir kenarda dursun.
  3. Çiğköfte tepsisine bulguru koyun. Üzerine 1-1, 5 su bardağı su ekleyin. ( yarım su bardağı patates haşladığınız su ve yarım su bardağı sıcak su).
  4. Ve bulguru kaşık yardımıyla karıştırın. Yarım saat dinlenmeye bırakın.
  5. Sonra eldiven takarak yoğurma işlemine başlayın.
  6. Bulgura baharatları ekleyerek 5 dk yoğurun.
  7. Baharatlar iyice karıştıktan sonra salçaları ve sarımsağı ilave edip 10 dk kadar yoğurmaya devam edin.
  8. Son olarak patates püresini ve yarım su bardağı yağı ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  9. Malzemeler birbirine iyice karışınca dereotu ve yarım limonun suyunu da ekleyin. Onlarda karışıncaya kadar yoğurun.
  10. Yoğurma işlemi bitince eldivenle sıkarak şekil verin ve marul eşliğinde servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın