Vasati 4–5 adet domates rendesi Vaziyete göre artırılıp eksiltilebilir
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı isot az bi su ile nemlendirmeye vazgeçilir
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı köfte baharatı Bulamazsanız koymak zorunda değilsiniz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yaklaşık 1 su kadehi kadar akışkan yağ Zeytinyağıyla ayçiçekyağı karıştırılabilir
Kuru Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanları minik minik doğrayalım rendeleyedebilirsiniz sarımsakları hırpalayalım veya ezelim ki aroması arkasısın.
Yeşil soğanın beyaz kısmını da doğrayıp bunları köfte leğenimize alalım.
Limonu dilimleyip çekirdeklerini çıkarıp köftenin içine koyalım daha sonra içinden çıkarılacak emel yalnızca kabuğunun aromasından yararlanmak azıcık yoğurduktan sonra çıkarabilirsiniz.
Yeşilsoğanın yeşil dallarını ve maydanozu doğrayıp bir tabağa alalım.
Köfte leğenimizin içine yağ ve domates hariç öbür malzemeleri koyalım.
İlk olarak bir müddet domates koymadan yalnızca salça nar ekşisi ve limonun akışkanından faydalanarak yoğuralım köfte suyu sürükledikçe nemlendiğimiz istotun evvel yarısını koyup yoğuralım suyunu çekince öbür yarısına ilave edelim ölçüsünü acı yeme oranınıza göre değiştirebilirsiniz
Suyunu sürükledikçe bir kaşık domates püresinden alıp yoğuralım akışkanı aniden ilave etmeden kuru kuru soğuralım ki köftemiz şişme yapmasın. Kıvama gelmeye yakın vasati 45 dk yorduğumu sanıyorum yağımızı bir tavada ısıtalım hakimiyetli olalım yağımız yanmasın.
Yağ ısındıktan sonra tabağa ayırdığımız yeşillikleri köftenin üzerine serpelim ısınan yağı da yeşilliklerin üzerini dolaştıralım.
Yağ koyduktan sonra fazla yoğurmamak gerekiyor o surattan yağını çarçabuk yedirip köftemize derleyelim. Biçim verip servise sunabilirsiniz. Sınayacaklara afiyet olsun.