1 veya 2 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme dolu)
1 yemek kaşığı biber salçası (Tepeleme dolu)
1 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı ı̇sot
1 tatlı kaşığı sumak
3 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
2 su bardağı önceden düdüklüde kaynattığımız kuru domatesin kendisi ve suyu kaynar bir şekilde
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
Kuru Domatesli Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı
İlk olarak köftelik bulgurumuzu yoğurma tepsimize alalım.
Kaşık ile ortasına bastırarak, bu kısma domates salçası, biber salçası, tuz, isot, sumak ve pul biberi ekleyerek kaşık ile karıştıralım.
Salça ve baharatları kuru soğanı tüm malzemeleri katarak birbirine güzel bir şekilde yedirelim. Soğan ve sarımsağı rondadan geçirelim veya küp doğrayalım.
Üzerine sıcak kaynamış kuru domates ve suyunu da ekleyelim bir tarafta dikkatlice elimizi yakmadan. Yoğuralım.
Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını da ekleyerek çiğ köftemizi yoğurmaya devam edelim tuz az olursa ilave edilir bulgur yoğurdukça kendini çekecektir kaynar kuru domates suyundan veya kaynamış su ilavesiyle yumuşak kıvamlı elde edilir.
Malzemelerimiz güzelce özleşene ve istediğimiz kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra elimizle şekil verelim.
Şekillendirdiğimiz köftelerimizi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun. Not; baharatları isteğe göre azaltıp çogaltabilirsınız