Konserve Domates İle Nefis Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
500 gram ham köftelik bulgur – duru marka
1 dilim kabuklu limon
1 adet ufak soğan Kalın rendele, suyunu sık
3 diş sarımsak İnce rendele
2 kaşık acı biber salçası
2 kaşık domates salçası
1 kaşık yoğurt
1 kaşık isot
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
1 kavanoz konserve domates
Yarım kadeh akışkan yağ
Yarım çay kadehi nar ekşisi
Tuz
Konserve Domates İle Nefis Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgur, limon, soğan, sarımsak, baharatlar, yoğurt ham köfte yoğurma tepsisine alınır ve baharatlar bulgurla özlenene kadar yoğurur biçimde karıştırılır. Bu yapılan harekât baharatların yoğun kokusunu ve lezzetini ortaya çıkarır.
Fazla soğan ham köfteye acılık verir bu nedenle ufak ve suyu bunalmış kullanıyorum. Limon üzerine yapışan bulgur arınılarak tepsiden alınır atılır.
Daha sonra salçalar ilave edilerek yoğurma operasyonuna devam edilir. Salçalarla iyice özleşen bulgura konserve domates kaşık kaşık ilave edilerek yoğurma operasyonuna devam edilir.
Konserve domates bittiğinde köfte de son haline kazanç. Ancak burada kullanılan bulgur çok ehemmiyetli. Şayet bulgur daha su istiyor ise su ilavesi ile yoğurmaya devam edilmeli. İyice özleşen malzemelere akışkan yağ ve nar ekşisi ilave edilir daha sonra sıkarak biçim verilir.
Ham köfte hoşlananlar bir de bu biçimde sınamalı diye öneriyorum yedikçe yediren harika bir ham köfte.