4 su kadehi esmer köftelik ince bulguru kaba alıyoruz üzerine aynı su kadehi ile aynı miktarlarda 4 kadeh sıcak su ekliyoruz, fakat son dökeceğimiz kadehe 3 adet et bulyonu eritip döküyoruz .
40 dakika bekleyecekler bulgurlar suyu emecek.
Rendenin en ince yerinde 2 adet soğanı ve 3 adet sarımsağı rendeliyoruz.
40 dakika beklemiş olan bulgurumuzu ham köfte tepsinine boşaltıyoruz.
Ham köfte tepsisi olması koşul değil banal yuvarlak alüminyum tepside de oluyor rendelediğimiz malzemeleri de bulgurun üzerine ilave ediyoruz ve kalan öteki tüm malzemeleri 1 su kadehi yağ, 1 su kadehi ketçap, 1 su kadehi isot 2 yemek kaşığı salça ve nar ekşisi malzemelerini de koyup iyice yoğuruyoruz.
Dilerseniz yoğururken içerisinde 2 adet buz atabilirsiniz koşul değil ilk başta kıvamı ıslak gelebilir merak etmeyin yoğurdukça ıslaklığı gidecek kıvamı yoğunlaşıp ıslaklığı gidince olmuş demektir.
1 hafta direnebilir .
Dinlendikçe daha da hoş oluyor besininiz zaman biçim verirsiniz.
Kapaklı kapta dolap ta gizleyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun Yapan bireylerin fotoğraflarını bekliyorum.