Yarım su kadehi domates sosu Yazdan yaptıklarımızdan, isteğe bağlı
Kolay Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Tepsiye alınan bulgurlara ılık su ilave edilerek yarım saat kadar üstü kapalı demlendirilir.
Bu safha yoğurma zamanını kısaltıyor ama lezzeti aynı kalıyor. Bekleyip şişen bulgurlarımıza rendeleyip suyunu sıktığımız kuru soğan, sarımsak ve salçalar ilave edilerek 3-5 dk yoğurulur.
Limon iyice yıkandıktan sonra ince ince dilimlenir ve kabuklu biçimde karışıma ilave edilir 5 dk daha yoğurulur.
Üzerine nar ekşisi ve baharatlar da ilave edilerek yoğurulmaya devam edilir.
Limonlar suyunu tamamen verdikten sonra kalan kabukları alınır.
Arada hakimiyet edilerek bulgurların tamamen yumuşadığından emin olunca ince ince doğranan yeşillikler ilave edilerek iyice karıştırılır ve şekillendirilir.
Marul ve limon eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun