Bulgurları bir kaba alıp üstüne bir çay kadehi sıcak su döküp demlendiriyoruz.
Soğan, sarımsak, domatesi rondoda çektim siz rendeleyebilirsiniz.
Demlenen bulgurun üstüne sürüklediğimiz soğan, sarımsak ve domatesi ilave ediyoruz ben yoğurma harekâtı için mutfak şefini kullandım.
10 dk yoğurduktan sonra kalan malzemeleri ilave ettim tuz, karabiber, kırmızı biber, isot, yarım çay kadehi nar ekşisi, bir çay kadehi zeytinyağı ve bir yemek kaşığı kekik hepsini 30 dk kadar makine de yoğurdum.
Ara ara hakimiyet edin şayet kıvamı çok sertse kalan bir çay kadehi sıcak suyumuzu ayarlı bir biçim de ilave edebiliriz.
30 dk sonun da eldiven kullanarak 10 dk da ben yoğurdum yarım çay kadehi kadar tekerrür zeytinyağı kullandım eldivenle biçim verip servis ettim. eldivenle daha parlak oluyor ham köfte.