1 su kadehi ham köfte için bulgur kısırlık değil daha da ince olacak
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Yarım limon
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 ceddilmiş domates rendesi
Yarım su kadehi akışkan yağ
Tuz, karabiber, yarım tatlı kaşığı isot acılık derecesini damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz
Pul biber, kimyon
1 adet soğan
Kolay Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulguru 1 kadeh kaynar suyla nemlendirip beklemeden içine salçayı ve rendelenip suyu bunalan soğanı koyup yoğurmaya başlıyoruz. Ben aygıtta yoğurdum.
Salçayla bulgur azıcık özleşince limon ve nar ekşisi hariç tüm malzemeyi cihaza katıp 10 dakika yoğururum. Yoğururken iki tane buz parçası atıp yoğurmaya devam edelim.
Kıvam aldığı zaman limon ve nar ekşisini de katıp 1 dakika daha yoğurdum. İsteğe bağlı çok az ölçüde çok ince kıyılmış maydanoz koyulabilir. Elimizle biçim verip azıcık dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz.