Patatesleri yıkayıp tenceremize alıp haşlıyoruz çok iyi pişirmek gerekiyor yumuşacık olmaları gerek.
Ardından bulgurumuzu geniş bir tepsinin içine dökelim üzerine sıcak suyumuzu ilave edelim bulgurun çok iyi ıslanması gerekiyor suyumuz yetmezse ilave edelim kasvet olmaz.
Ardından pişen patatesleri hoşça ezelim püre haline getirelim.
Bulgurumuz şiştiğinde püremizi üzerine dökelim ardından salçamızı fesleğeni ve tuzu ekleyelim hoşça yoğuralım.
Başka bir tencereye soğanları ince ince doğrayalım üzerine zeytinyağımıza ilave edelim ve ocağa alalım.
Soğanların pembeleşinceye kadar maydanozu ince ince doğrayalım tenceremizi ocaktan almaya yakın maydanozu ekleyelim bir iki kere çevirelim çok can vermesinler.
Yağ azıcık ılıdıktan sonra bulgurumuzun üzerine dökelim ve tekerrür yoğuralım malzemeler aynılaşsın.
Büyüklüğünü zevkinize göre ayarlayıp servis tabağına istediğiniz biçimde alabilirsiniz