Öncelikle su kaynatılır ince bulgur borcama alınır kaynatılmış su bulgurun üzerine dökülür ve üzeri kapatılır bulgurun suyu sürüklemesi beklenir. 200 ml 1 su kadehi yeter .
Bulgurun olması beklenirken tavaya akışkan yağ konulur ocakta ısıtılır içerisine 1. 5 yemek kaşığı salça ve bir kaç adet limon tuzu ilave edilip fotoğraftaki gibi olacak biçimde pişirilir.
Soğuması için azıcık bekletilir. Islanan bulgurun içerisine baharatlar ve soğan ilave edilir. Kaşık dayanağıyla karıştırılır.
Sonrasında tavada ısıtılan salçalı yağ içine katılıp iyice yoğurulur.
En son olarak nar ekşisi ve maydanoz veya kıvırcık ilave edilir karıştırılır.
En son olarak hazırlanan 1 su kadehi ılık su hazırlanan kısırın üzerine hakimiyetli olarak dökülür karıştırılır kıymamız hazır.
İster turşuyla yada kıvırcıkla lahanayla mevsimine göre domates yada salatalıkla yenilebilir. Afiyet olsun