Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kısır Hatay Usulü Sarmiçi

Kısır Hatay Usulü Sarmiçi

Kısır Hatay Usulü Sarmiçi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi ince bulgur
  • 1,5 su kadehi sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su kadehinden 2 parmak noksan zeytinyağı
  • Yarım çay kadehinden azıcık fazla nar ekşisi
  • Maydanoz
  • Taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Marul
  • Su

Kısır Hatay Usulü Sarmiçi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulgura sıcak suyu döküp, karıştıralım dinlenmesi için vazgeçelim.
  2. Yeşillikler yıkayıp ince bir biçimde doğrayalım.
  3. İçerisine taze nane ve birkaç dal marulda doğrayabilirsiniz bende nane olmadığından doğramadım.
  4. Bulgurun içine tuz salça ve biber salçasını koyalım. Tuzu salçanızın tuz oranına göre bakıp eksiltip arttırabilirsiniz.
  5. Bir kaba su alalım arada bir nemlendirerek yoğuralım.
  6. 10 dakika kadar yoğurduktan sonra elimizle hafif çukur açarak nar eksisini dökelim.
  7. Bir tur karıştırdıktan sonra yeşillikler ve zeytinyağını döküp hoşça karıştıralım. Marul ve tuşuyla servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın