3 çay kadehi ince köftelik bulgur ölçünüz şahıs başı 1 çay kadehi bulgur olacak biçimde ayarlanır
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası Acı veya tatlı damak zevkinize göre dilerseniz acısını 2 yemek kaşığı olarak çoğaldırabilirsiniz
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 demet taze soğan
1 buçuk su kadehi kadar zeytinyağı
Nar ekşisi
Kimyon
Kuru fesleğen Seçime göre
Kısır Hatay Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle bulgurunuzu yoğurma kabına alıp fesleĞen ve kimyonu ilave edip soğuk suyla nemlendiriniz. Biz hatay da sıcak suyla nemlendirmez, ara arada elimizi nemlendirerek yoğururuz kısırı