İlk evvel bulguru sıcak su ile nemlendirip bulgurun şişmesi için üzeri kapatılır. şahsa göre 1 çay kadehi bulgur konur
Daha sonra kuru soğan yemeklik doğranır ve yarım çay kadehi akışkan yağda kavrulur.
Üzerine salçalar ve sarımsak ilave edilir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
Değişik tarafta maydanoz, yeşil soğan da varsa doğrayabilirsiniz.
Bulgurun üzerine salçalı sosu döküp karıştırdıktan sonra değişik malzemeler ilave edilir, iyice karıştırılır.
İçine baharatlar, limon suyu nar ekşisi ve tuz atılır.
Sonra istediğiniz bir kalıba streç film serip kısırı döküp kaşıkla iyice bastırılır, kalıbın biçimi verilir. Servis tabağına ters çevirip servis için hazır edilir.Not:şayet konutunuzda ham köfte harcı varsa ondan da bir ölçü koyduğunuzda harika bir lezzet ortaya çıkıyor.