Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,02
  • BIST
    %0,04
Kısır

Kısır

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay kadehi ince bulgur
  • 3 çay kadehi sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Pul biber, kimyon, kuru nane, tuz

Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bulguru sıcak su ile nemlendirip bulgurun şişmesi için üzeri kapatılır. şahsa göre 1 çay kadehi bulgur konur
  2. Daha sonra kuru soğan yemeklik doğranır ve yarım çay kadehi akışkan yağda kavrulur.
  3. Üzerine salçalar ve sarımsak ilave edilir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Değişik tarafta maydanoz, yeşil soğan da varsa doğrayabilirsiniz.
  5. Bulgurun üzerine salçalı sosu döküp karıştırdıktan sonra değişik malzemeler ilave edilir, iyice karıştırılır.
  6. İçine baharatlar, limon suyu nar ekşisi ve tuz atılır.
  7. Sonra istediğiniz bir kalıba streç film serip kısırı döküp kaşıkla iyice bastırılır, kalıbın biçimi verilir. Servis tabağına ters çevirip servis için hazır edilir.Not:şayet konutunuzda ham köfte harcı varsa ondan da bir ölçü koyduğunuzda harika bir lezzet ortaya çıkıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın