Kendini Etli Sanan Etsiz Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su kadehi ince esmer bulgur esmer yoksa bayağı ince bulgur da olur
1 su kadehi kaynamış su
1 adet orta boy haşlanmış patates
Yarım çay kadehi isot acısını kendi isteğinize göre ayarlayın
2 diş vurulmuş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kadehi akışkan yağ
4 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Yarım limon suyu
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Kendini Etli Sanan Etsiz Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle patatesi haşlayalım ve haşlanmış patatesi karıştırma kabımıza alalım.
İsterseniz kalan patatesi haşladığımız sudan 1 kadeh ayırarak bulguru bu su ile haşlayabiliriz yada ayrı bir tencerede kaynamış 1 su kadehi suya bulguru ilave edip altını ve kapağını kapatarak şişmesini bekleyelim.
Şişen bulguru ,patatesi koyduğumuz kaba koyup taze soğan ve maydanoz hariç tüm malzemeleri ilave edelim .
Acısını isteğe göre eksiltip çoğaldıralım .
Hoşça özleşen ham köftemize ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanımızı ilave edip elimizle biçim verelim.