Kadriye’nin Meşhur Çiğköftesi Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi esmer bulgur
1. 5 su kadehi sıcak su
2 yemek kaşığı isot
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 limonun 3/4 bir yarım+bir çeyrek ü
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kadar göz kararı tuz
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kadehi zeytinyağı veya ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Kadriye’nin Meşhur Çiğköftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgurumuzu sıcak su ile nemleniyoruz ve 10-15 dakika sonra malzemelerimizi koymaya başlıyoruz.
İsotu 1 yemek kaşığı sıcak suyla nemlendirip karıştırdıktan sonra bulgurun üstüne koyuyoruz.
Sarımsağı da vurup ilave ediyoruz.
Soğan ince ince doğrayalım. 1 limonu 4 e kesiyoruz 3 parçasını bulgurun üstüne kabuğuyla koyuyoruz o surattan iyice deviriyoruz.
Domates ve biber salçasını da içine koyuyoruz.
Karabiber, tuz ve pul biberi de koyduktan sonra bulgur taneleri iyice birbirine yapışacak kadar birleşecek kadar yoğuruyoruz. Yaklaşım 20-30 dakika kadar.
Sonra zeytinyağını ve nar ekşisini koyuyoruz azıcık daha yoğurduktan sonra sıkıp servis yapıyoruz.