Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Junior Komagene

Junior Komagene

Junior Komagene Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram ince bulgur
  • 500 gr domates salçası Ev salçası kullanmayın
  • 5 yemek kaşığı biber salçası Ev salçası kullanmayın
  • 1 su kadehinden az ketçap
  • 1 adet orta boy patates
  • Yarım çay kadehi kırmızı mercimek
  • 2 adet kuru soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 adet sade soda
  • 1 çay kadehi mayonez
  • 1 su kadehi yoğurt Suyu ile birlikte
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kadehi nar ekşisi
  • Yarım çay kadehi limon suyu
  • 3 su kadehi sıcak su
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 3 yemek kaşığı ham köfte baharatı
  • Silme 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı tuz Silme

Junior Komagene Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı mercimek ve patates haşlanır.
  2. Haşlanan patates rendenin en ince yerinde rendelenir
  3. Ketçap ve salçalar geniş kapta karıştırılır.
  4. Soğanları ince ince doğrayın ve sarımsakları rendeleyin. Soğan ve sarımsakları köfteyi yoğuracağınız tepsiye alın ve bulgurları ilave edin.
  5. Sıcak suyu bulgurların üzerine serpin. Ama suyu yavaş yavaş ilave edin hepsini birden ilave etmeyin.
  6. Sıcak suyun tesiri ile hafif yumuşayan bulgur, üzerine gün evveli buz kaplarında dondurduğumuz sodaları ilave edince sertleşecektir ki emel bulgurda şok tesiri yaratmaktır. Buzları ilave edince yoğurma operasyonu başlamış oluyor.
  7. Buzlar eriyene kadar bu biçimde yoğuruyoruz. Soğan ve sarımsağın tadı iyice birbirine geçmiş oluyor

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır