5 yemek kaşığı biber salçası Ev salçası kullanmayın
1 su kadehinden az ketçap
1 adet orta boy patates
Yarım çay kadehi kırmızı mercimek
2 adet kuru soğan
7 diş sarımsak
1 adet sade soda
1 çay kadehi mayonez
1 su kadehi yoğurt Suyu ile birlikte
1 su kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi nar ekşisi
Yarım çay kadehi limon suyu
3 su kadehi sıcak su
2 yemek kaşığı isot
3 yemek kaşığı ham köfte baharatı
Silme 1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı tuz Silme
Junior Komagene Tarifi Yapılışı
Kırmızı mercimek ve patates haşlanır.
Haşlanan patates rendenin en ince yerinde rendelenir
Ketçap ve salçalar geniş kapta karıştırılır.
Soğanları ince ince doğrayın ve sarımsakları rendeleyin. Soğan ve sarımsakları köfteyi yoğuracağınız tepsiye alın ve bulgurları ilave edin.
Sıcak suyu bulgurların üzerine serpin. Ama suyu yavaş yavaş ilave edin hepsini birden ilave etmeyin.
Sıcak suyun tesiri ile hafif yumuşayan bulgur, üzerine gün evveli buz kaplarında dondurduğumuz sodaları ilave edince sertleşecektir ki emel bulgurda şok tesiri yaratmaktır. Buzları ilave edince yoğurma operasyonu başlamış oluyor.
Buzlar eriyene kadar bu biçimde yoğuruyoruz. Soğan ve sarımsağın tadı iyice birbirine geçmiş oluyor