Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %1,15
İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında)

İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında)

İrmikli Lokum Çiğköfte Tadı Damağında Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi esmer bulgur
  • 1 ufak soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kadehi irmik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nar eksisi
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • Tuz Salçanıza göre atmayabilirsiniz

İrmikli Lokum Çiğköfte Tadı Damağında Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur ve irmik bir kaba konur.
  2. Nar ekşisi isot, kimyon, karabiber, 3 yemek kaşığı su ile nemlendirilerek ayrı bir kapta karıştırılır ve bulgurun olduğu kaba dökülür.
  3. Yağ ve maydanoz hariç geriye kalan malzemeler de ilave edilir. 10 dk yoğurulur.
  4. 1 su kadehi su yoğururken az az ilave edilir. Kıvam alınca yağ ve maydanoz ilave edilir. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın