Simitti sıcak su ile ıslatalım ve biraz bekleyelim simitler şişsin unu fazla eklemeyin yoksa daha ser oluyor .
1 çay bardağı belki çok cıvık olursa yoksa eklenmesin suyunu tam kıvamında koyarsak cıvık olmaz zaten daha sonra unu baharatları salçayı ekleyip yoğuralım
Size az gelirse malzemeleri çoğalta bilirsiniz ceviz büyüklüğünde alıp işaret parmağımız ile şeklini verelim.
İnce olması çıtır olmasını sağlar ve daha lezzetli olur iç karcında öncelik ve kıymaları kavuralım ve daha sonra doğradığımız soğanları ekleyip soğanlar solana kadar yani .
Pişene kadar kavuralım ve içine baharatını ekleyelim biraz daha kavrulduktan sonra hafif su ekleyelim ve hazırladığınız cevizi ekelim.
5 dakika daha kavurup ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım .